Východočeská Svatojakubská cesta II

Sobota 27.4.2024

Po měsíci zpět na Svatojakubské cestě! Na úsek z Broumova do Police nad Metují jsem se moc těšila, protože na Broumovsko se ráda pravidelně vracím a kupodivu jsem nikdy přes turistickou chatu Hvězda nikdy nešla. Navíc konečně posbírám první dvě razítka do kredenciálu, takže motivace je veliká :)


Abysme v sobotu získali dvě razítka během dopoledne, protože informační centra zavírají v 11h, tak jsme museli udělat malý podvod. Nejprve jsme dojeli autem k IC do Police nad Metují, dali si razítko do kredenciálu, vrátili jsme se na vlak a vlakem jsme vyrazili do Broumova a odtuď už jsme normálně ťapali po svých. V IC v Broumově jsme pořídili kromě razítka i odznáček a seženete tam i turistickou známku s motivem Svatojakubské cesty.


Za mě je tohle nejhezčí úsek cesty, pořád je čím se kochat. Při vstupu do Broumovských stěn jsme si trošku mákli, stoupání bylo docela náročné, za to jediné v tento den. na Hvězdě jsme si dali pivo na půl a vyrazili dál.


Další gastronomická zastávka nás čekala v Polici nad Metují v Divadelním klubu, kde dělají moc dobré burgery. A odtuď už to bylo jen pár km k autu, které na nás čekalo u nádraží. Tak zase někdy příště! :)









Komentáře